Waarom eigenlijk

Een blog beginnen wilde ik al een tijdje maar stelde mezelf telkens de vraag: “Waarom eigenlijk?” Ik had geen duidelijk antwoord en nu ik dit hier schrijf in het blog dat ik zo echt online ga zetten, heb ik dat nog niet.
Ik heb even zitten googelen op ‘meest gelezen blogs’ ed. en zie dat met name ‘food’ en ‘lifestyle’ het meest populair zijn. En met ‘lifestyle’ wordt dan vooral persoonlijke verzorging (beautytips) bedoeld. Niet onbelangrijk hoor maar om nou te zeggen dat daar echt mijn interesse ligt, nee. Maar in een onderzoekje uit 2015 vond ik het volgende en dat spreekt me meer aan als antwoord op het waarom van een blog:


Bron:  http://www.nieuws.social/

Ja ik denk dat een blog schrijven voor mij het meest met passie te maken heeft. Passie voor het schrijven op zich maar ook voor de onderwerpen waarover ik dat wil doen. ’s Nachts weet ik dat. Ik ben niet altijd een even goede slaper en als ik dan zo wakker lig dan schrijf ik de meest briljante stukken waarvan ik dan overtuigd ben dat ze voor iedereen interessant zijn. Razend enthousiast kan ik dan worden en de adrenaline die dat geeft helpt niet echt bij het in slaap vallen. Maar al die wakkerheid zit alleen in mijn hoofd. Mijn lijf kan amper bewegen dus er is geen sprake van dat ik het licht aan doe en pen en papier (of smartphone) pak. De volgende dag ben ik t allemaal grotendeels kwijt en wat ik nog weet, vind ik op dat moment het delen echt niet meer waard. Ik heb dus geen idee wat ik hier precies ga doen. Ik vind t gewoon leuk dat ik nu (ook) een blog heb en dat is voor nu, voor mij, genoeg.

Saskia C Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie