Metamorphoses

Van rups tot vlinder. Dat beeld gebruik ik al vele jaren voor mijn webbureau WEBDINGEN. Ik blijf het in veel opzichten een mooi beeld vinden. Maar dit blog zal niet gaan over WEBDINGEN want met werk heb ik net zoiets als met sport: vaak leuk om te doen, soms leuk om te kijken maar eigenlijk nooit leuk om over te praten. Waar het dan wel over zal gaan weet ik niet precies. Het zullen zoals de naam al zegt wat (hersen-) spinsels zijn van me.
Ik vind metamorphose een prachtig woord en door de rups en de vlinder moest ik daar aan denken terwijl ik aan de nieuwe webdingen website werkte maar ook doordat Marianne Faithfull erbij uit de boxen klonk. De veranderingen in haar uiterlijk (en dan bedoel ik niet alleen het ouder worden) en de muziek die daarbij perfect meegaat in de transformatie.

Come and stay with me (1965)
The ballad of Lucy Jordan (1980)

Met hierbij iets wat ik net las:

I can’t tell you how angry I get when I think about Silverstein writing this song, with his beard and his sandals and his Playboy contract.

Claire Dederer in her article, How singer Marianne Faithfull rescued a story about a lost housewife from its creator, Shel SilversteinPoetry Magazine 2006

Mother wolf (2014)

Tot zover Marianne Faithfull.

En mijn eigen transformatieproces? Tja wat zal ik zeggen? Het is een proces …

Nog niet zo lang geleden las ik me een tijdje suf over ‘zelfontwikkeling’, hemeltje lief wat zijn daar veel boeken over geschreven. Die boeken staan boordevol zinnige dingen, door de ene schrijver beter of mooier verwoord dan door de andere, maar eigenlijk kwam het toch allemaal op het zelfde neer. Namelijk een omkering van de Bijbelse qoute en dus: ‘Heb uzelve lief gelijk uw naaste’. Er van uitgaande dat je het beste voor hebt met de mens en de wereld zou je dat ook met jezelf moeten hebben. En dat geloof ik wel. Waar je uitkomt als je eenmaal voelt, denkt en handelt vanuit ‘echte liefde’ wordt in geuren en kleuren beschreven en moet het paradijs zijn maar hoewel bijna alle boeken pretenderen dat zij daartoe ook een handleiding zijn, is het ‘hoe’ toch iedere keer weer vaag. Ik werd er op een gegeven moment een beetje zijig van en heb het genre gelaten voor wat ze is. Eén titel wil ik hier echter wel noemen want dat is een boek dat ik koester en af en toe nog even opensla namelijk ‘Terugkeer naar liefde’, leven met de principes van ‘Een cursus in wonderen’ van Marianne Williamson. Williamson schreef de volgende prachtige tekst die op een of andere manier heel bekend is geworden omdat deze op het internet ging circuleren als zijnde van Nelson Mandela, uitgesproken in zijn inauguratiespeech in 1994.  (zie https://www.nelsonmandela.org/news/entry/deepest-fear-quote-not-mr-mandelas/)

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?
Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small doesn’t serve the world. There’s nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do.
We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone.
And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we’re liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Waarom dit boek mij zo raakte bewaar ik voor een andere keer maar wat betreft mijn metamorphose: Ik ben zeker nog niet helemaal ontpopt. Ik beken dat ik mijn cocon nog niet helemaal achter me kan laten. Soms kruip ik er zelfs weer wat dieper in. Zolang dat in de vorm is van een gesloten voordeur gaat dat nog. Als dat in de vorm van mijn dekbed is dan is dat zorgelijker. Als die neiging opspeelt probeer ik me te laten inspireren door mooie dingen. Door muziek, een roman, of ja, ook door mooie Netflix series. Of een mooi filmpje op You Tube:

Saskia C Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie