Van de ene naar de andere

Gedachten bedoel ik. Tijdens mijn ochtendritueel van een kop koffie op bed was ik me heel erg bewust van alle gedachtensprongen die ik maakte terwijl ik gewoon wat voor me uit staarde. Associaties dus. Het begon met Antonio Gaudí omdat ik net een boek uit had gelezen dat ik eerder deze week bij de kringloop had gekocht. De Gaudí sleutel van Esteban Martín & Andreu Carranza. Een zoveelste ‘Dan Brown kloon’ maar leuk om te lezen, vanwege het feit dat ik Gaudí altijd een fascinerend architect heb gevonden. Volgens een ex, de vader van mijn dochter, die architect is, zou ik daar nog wel een keer overheen groeien. Waar zijn die foto’s van het Parc Guëll en de andere hoogstanden van Gaudí die ik ooit in 1989 had gemaakt in Barcelona en thuis in mijn eigen dokaatje had ontwikkeld en afgedrukt op ruim 30 jaar oud fotopapier waardoor ze gemaakt leken in de jaren 20. Een soort onbedoeld sepia. In die namaak oude koffer die aan de overkant bij het grofvuil was gezet en nu een deel van mijn foto archief is. Mijn Nikon heeft sinds een tijdje rare kuren. Zal ik eens op marktplaats gaan speuren naar een andere? Was er niet iets met een Carranza in ‘Andere Tijden’ vanavond? Ja, nee dat is Caransa. Een in de jaren 70 ontvoerde Amsterdamse Zakanmagnaat. Oh ja toen ik nog op de lagere school zat werd ook Toos van der Valk ontvoerd, dat was familie van een meisje bij mij op school. Toen ik laatst een foto op internet zocht van die school was er niets. De boel is plat en er staat een nieuwe school. Hier buiten lijkt er ook van alles verbouwd te worden. Het zijn mannen in de reclassering. Maar waarom maken ze zo’n herrie op zaterdagochtend om 9 uur. Bladblazers. Waar is de hark? Zal ik even naar het tuincentrum gaan voor een nieuwe ‘palm’ voor in de kamer. Vorige winter is degene die ik had gestorven. Gaudí is niet gewoon gestorven doordat hij onder een trein kwam maar eronder geduwd door twee mannen van de fundamentalitische garde. Een sekte zoals Opus Deu. Complotten. Het openbaar maken van het Kennedydossier heeft niet veel opgeleverd. Politieke moord. Is het hele nieuwe kabinet niet ook politieke moord. Geen enkele toekomstvisie. Hoe moet dat nou later? Het is best laat. Opstaan maar. Ik heb een blog online gezet. Daar mag wel wat meer in. Waar ben ik aan begonnen. En waar ben ik gisteren eigenlijk aan begonnen? Korte pakkende filmpjes over Utrecht leren maken. Zo eerst even wat meer opzoeken over de Utrechtse Burgemeester Moreelse.  Ik moet de lamp in de gang maken. Wat is het donker. Vannacht de klok achteruit, morgen nog eerder donker.

En weer terug.

Een lamp heb ik toch nog wel? Wie is nu eigenlijk de burgemeester van Utrecht? Wie gaat dat blog van mij nou lezen? Wat was dat eigenlijk voor onzin over die schoenen op het bordes? Wel raar dat er alsnog dingen worden achtergehouden uit dat dossier, wat heeft het dan voor zin? Boek kan in de kast. Of gewoon weer terug naar de kringkloop want anders moet ik een andere uitzoeken om weg te doen. Die afspraak heb ik met mezelf. Een nieuwe erbij is een oude eruit. Voor die plant kijk in woensdag wel, op de markt. Zal ik die mannen eens vragen of ze die boom voor mijn deur niet kunnen snoeien? Nee krijg ik natuurlijk gedonder mee. Mag niet van de gemeente, is niet ziek. Nee en ook heel mooi maar neemt zo verrekte veel zon weg. Ja mijn lagere school is weg. Binnenkort toch eens langs wandelen. Andere tijden andere school. Achter het gordijn staat die koffer. Later. Nu nog een koffie.

Saskia C Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie